Det går utmärkt att träna trots att du är gravid. Däremot kanske du ska se över dina kost- och eventuella rökvanor när du blir gravid.

Det finns idag enkla sätt för att ta reda på om du är gravid. Det finns till och med hjälpmedel för att se om du har ägglossning och kan bli gravid. Beställ redan idag om det känns det aktuellt att skaffa dessa tester.

Träningskläder

Även om du känner dig lika smidig som ett kylskåp behöver du faktiskt inte se ut som ett då du tränar. Det finns en hel del snygga träningskläder som både känns bekväma och dessutom ger stöd för magen. Tänk också på att du mot slutet av graviditeten har blivit lite tyngre kanske du behöver ett par bättre träningsskor.

Så här kan du träna

Bara för att du känner dig tung och klumpig betyder inte det att du bara ska sitta still under graviditeten. Tvärtom kan du lägga grunden för en vana att röra på dig på ett enkelt sätt. När graviditeten är slut så bestämmer du inte själv när och hur du tränar, du har då ytterligare en familjemedlem att ta hänsyn till. Därför är det bra att skaffa goda vanor redan under graviditeten.