Gillar du fart och fläkt samtidigt som du får en riktigt bra träning så kanske du kan börja med Mountainbike. Visst kan helt vanlig cykling vara fantastisk bra träning men att kunna ge sig ut i skog och mark med sin cykel för lite tuffare cykling ger mer adrenalin och fartupplevelser. Frisk luft och naturupplevelser vid träningspasset är något som många önskar sig.

Skaffa dig en bra mountainbike

Det finns idag färdig banor med hopp och hinder där man kan cykla mountainbike och få riktigt bra träningspass. Se till att skaffa en bra mountainbike för ditt utövande. Du får en så mycket bättre upplevelse med en cykel av god kvalité. En bra cykel behöver inte kosta allt för mycket. Det finns modeller från 5000:-, 6000:- upp till nästan 100 000:-. Nu kanske du inte behöver köpa värsta cykeln det första du gör. Börja med någon lägre prisklass för att se om det är något som passar dig.

Bra utrustning att ha med sig

Det kan behövas annan utrustning som skyddar dig om du skulle råka cykla omkull. Hjälm naturligtvis är något som man måste ha oavsett vad man cyklar på. Annan skyddsutrustning är också att föredra vid eventuella vurpor. Det kan också vara bra att packa med sig verktyg om något skulle hända med cykeln. Det finns självhäftande lappar för att klara av enklare punkteringar. Ett verktyg som kan fixa ett kedjebrott är också något kan vara bra att ha med sig.