Idrotten är ett utmärkt sätt för att lära känna nya människor och kanske även lära känna dig själv lite bättre. Att utöva en idrott gör att du får känna på sammanhållning och gemenskap på ett sätt som kan vara svårt att uppnå inom andra delar av samhället.

Hejarklack

Det är statistiskt bevisat att idrott är bra för människor, inte minst för ungdomar. De får då en plats där de känner att de hör hemma på och får på ett naturligt sätt en umgängeskrets, skriver Riksidrottsförbundet, RF. Ungdomar som idrottar i seriösa föreningar börjar exempelvis att dricka alkohol i en senare ålder. Idrott motverkar också rasism. När det gäller fotboll brukar man tala om den som ett internationellt språk. Oavsett var någon är ifrån så kan man kommunicera med fotbollen.

Gemenskap som supporter

Många utövar idrott men det är också många som brinner för att följa sport från åskådarbänken eller tevesoffan. Vissa är oerhört passionerade när det gäller ett särskilt lag. Samhörigheten supportrar mellan är väldigt stark. Ofta talar man om sig själva som en sorts supporterfamilj där det gemensamma intresset för samman. Man vill visa att man stödjer ett visst lag, det kan man göra genom att bära supporterprylar och kläder. Då kan man få en hälsning från någon totalt främmande människa på stan bara på grund av att man håller på samma lag. Ett populärt lag i Sverige är Real Madrid. Man kan man ofta se Real Madrid-kläder ute på stan. Du kan hitta Real Madrids matchtröja och många andra lagtröjor på Supporterprylar.se. Det är idag ganska enkelt att få tag på utländska matchtröjor även från Sverige, det är mycket tack vare internet och de onlinebutiker som finns. Det går också att använda internet till att boka fotbollsresor, då kan du se din favoritklubb live vilket är en otrolig upplevelse.