De flesta av oss håller på med någon typ av träning, det kan vara löpning, simning eller gruppträning på Friskis och Svettis eller annan arrangör av träningsaktiviteter. Det gäller att hitta rätt träningsmetod som passar just dig.

Alla är vi olika och därför gäller det att hitta rätt i träningsdjungeln. Fråga dig själv vad som du känner är mest inspirerande och vad du tycker är roligt. Gillar du att vara i grupp eller är du den typen som helst vill träna ensam? När du kommit fram till vilket som passar dig bäst så gå inte ut stenhårt utan börja försiktigt och bygg upp din kondition och ditt intresse för träningen.

Aldrig har väl så många gett sig in i träning med hull och hår för att ge upp efter en termin. Ta det i sakta mak för att få din kropp van med träningen. När du väl kommit i gång så kommer du att kunna sakna din träning om du missat på grund av jobb eller annat. Öka successivt din träning, kanske från en timme till en och en halv timme. När du väl kommit i gång och börjat känna att träningen gett resultat så öka med en träningsdag till.

Variera din träning så du tränar hela kroppen, kanske du ska testa på en helt annan träningsmetod. Går du på gym så kan du fråga de som jobbar där om dom kan hjälpa dig med utformningen av en ny metod.