Även kallat ping pong efter ljudet som uppstår när man träffar bollen är en populär racketsport för två till fyra spelare. 

Sporten har inte uppmärksammats så mycket i Sverige men det finns många utövare och är populärt på idrotten i skolor över hela landet. Det land som skördat mest framgång inom bordtennis är Kina med stora namn som Ma Lin, LiQin och Chuang Tse-tung. Men i Sverige har vi Jan-Ove Waldner som blivit kallad världens bästa genom tiderna vid ett flertal tillfällen. Genom sin karriär vann han två VM guld och ett OS guld.

Man tror att bordtennisen föddes i Indien under 1800-talet och introducerades senare till Storbritannien. 1875 finns de första reglerna nedskrivna och några år senare, 1892, uppfann en man celluoidbollarna som man fortfarande använder. Bordtennis fick en sval början och det var inte förrän 1927 som det arrangerades ett officiellt världsmästerskap.

Reglerna följer att man måste kasta upp bollen minst 16 centimeter i luften när man ska serva. Den måste studsa en gång på ens egen sida innan man få passa den vidare över nätet. Sedan spelar man tills bollen råkar träffa nätet eller en motståndare missar bollen eller inte lyckas träffa den innan den studsat fler än en gång på deras sida.